En skikkelig burger er gjerne hjemmelaget og kommer med ost, tilbehør og brød. Vi spiser burgerne våre uten brød da vi spiser så mye brød ellers i hverdagen, og tilbehøret har vi på siden. Men denne kan man absolutt lage og både ha løk, bacon, hamburgerdressing, etc. og brød.
Ingredienser (2 personer):
Burger – 400 gram kjøttdeig, 1 egg, 1/2 ts salt, 1/2 ts svart pepper, 1/2 ts spisskummen, 1 ts chili explosion, 1 ts tørket gressløk, cheddarost, melange smør til steking
Potetbåter – 5 amadinepoteter, olivenolje, 1 ts salt, 1 ts pepper, 1/2 ts kajennepepper, 1ts paprikapulver
Salat – cherrytomater, agurk, olivenolje, 1/2 ts salt
Slik gjør du:
Varm ovnen til 225 grader. Start med å skrelle potetene. Kutt de i båter, vask de godt av, og tørk de med kjøkkenpapir. Legg potetene i en ildfast form og strø over 2 spiseskjeer olivenolje og krydder. Bland godt sammen. Stek potetene midt i ovnen i 40 minutter eller til de er møre og ser litt crispy ut.
Ha kjøttdeigen i en bolle sammen med egg og krydder. Rør deigen sammen.
Form deigen til runde kaker som klemmes ut til flate burgere. Varm opp 1 spiseskje smør i en panne. Pass på at smøret er såpass varmt at det freser når du tar burgerne oppi. Stek burgerne i ca tre minutter på hver side, eller til det pipler ut kjøttsaft og så snu dem. Ha på cheddarost mot slutten av steketiden.
Kutt cherrytomatene i båter og agurken i terninger. Bland sammen med 1 spiseskje olivenolje og en halv teskje salt.
Server på en tallerken med poteter og salat ved siden av burgeren!
Voila! Håper det smaker!
Ser godt ut😀Du er flink
Nam nam 😋 ser utrulig godt ut.