OPPSKRIFT: HJEMMELAGET BURGER MED OVNSSTEKTE POTETER OG SALAT

En skikkelig burger er gjerne hjemmelaget og kommer med ost, tilbehør og brød. Vi spiser burgerne våre uten brød da vi spiser så mye brød ellers i hverdagen, og tilbehøret har vi på siden. Men denne kan man absolutt lage og både ha løk, bacon, hamburgerdressing, etc. og brød.

Ingredienser (2 personer):

Burger – 400 gram kjøttdeig, 1 egg, 1/2 ts salt, 1/2 ts svart pepper, 1/2 ts spisskummen, 1 ts chili explosion, 1 ts tørket gressløk, cheddarost, melange smør til steking

Potetbåter – 5 amadinepoteter, olivenolje, 1 ts salt, 1 ts pepper, 1/2 ts kajennepepper, 1ts paprikapulver

Salat – cherrytomater, agurk, olivenolje, 1/2 ts salt

Slik gjør du:

Varm ovnen til 225 grader. Start med å skrelle potetene. Kutt de i båter, vask de godt av, og tørk de med kjøkkenpapir. Legg potetene i en ildfast form og strø over 2 spiseskjeer olivenolje og krydder. Bland godt sammen. Stek potetene midt i ovnen i 40 minutter eller til de er møre og ser litt crispy ut.

Ha kjøttdeigen i en bolle sammen med egg og krydder. Rør deigen sammen.

Form deigen til runde kaker som klemmes ut til flate burgere. Varm opp 1 spiseskje smør i en panne. Pass på at smøret er såpass varmt at det freser når du tar burgerne oppi. Stek burgerne i ca tre minutter på hver side, eller til det pipler ut kjøttsaft og så snu dem. Ha på cheddarost mot slutten av steketiden.

Kutt cherrytomatene i båter og agurken i terninger. Bland sammen med 1 spiseskje olivenolje og en halv teskje salt.

Server på en tallerken med poteter og salat ved siden av burgeren!

Voila! Håper det smaker!



Instagram HER Snapchat HER

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg