Denne retten skulle jeg egentlig lage forrige torsdag, men Joakim dro på jobbfest og jeg hadde ikke noe særlig matlyst, så da sparte jeg den til i dag isteden. Det er en enkel og veldig god fiskerett!
Ingredienser (til to sultne voksne):
4 laksefilet
1 Toro soppsaus base
3 dl fløte
1 boks hermetisk sopp
3 gulrøtter
6 poteter
Krydder til laksen (laksen vi kjøpte hadde allerede sitronpepper på seg, men jeg bruker ekstra salt og pepper, chili explosion, kummin og sitronpepper)
Smør
Fremgangsmåte:
Skrell gulrøtter og poteter. Kutt gulrøttene i like store skiver. Kok opp vann med salt til potetene, og legg potetene oppi. Disse skal koke i ca 30 minutter (kjenn etter når de begynner å bli myke).
Varm opp smør i pannen, og legg på laksen med skinnsiden ned. Strø over krydder. Stek laksen med skinnsiden ned i 3 minutter, og snu den deretter og stek den på andre siden i 3 minutter.
Tilbered sausen etter anvisning på pakken. Jeg bruker litt mer kremfløte og mindre vann enn det som står på pakken, da jeg liker den litt tykkere.
Smørdamp gulrøttene: kok opp litt vann og en klatt smør, legg i gulrøttene, legg på lokket og la de dampe i 3-4 minutter.
Voila! Håper det smaker!
Ukens matplan- og handel kommer i morgen!
Oi! Dette så sykt godt ut, takk for inspo!
Var kjempe godt!! Anbefales 🙂